En liten oppsummering av de siste månedene

Hei alle  :)  vi får en del spørsmål om hvorfor det tar så lang tid å bli ferdige. Vel, hvor lang tid tror dere det tar å bygge om en tom betonggarasje til et utested? Jeg vil bare prøve å oppsummere hva vi har gjort det siste året  :)  :

Det startet med at vi i mai-16 fikk beskjed om at det ville bli ombygging i etasjen over oss. Det skulle ikke berøre oss ble det sagt, men sannheten var noe helt annet. Rett etter oppstart av riving i 2. etg. så ble vi dusjet i støv, betongpuss og søle. Vi brukte 3 dager på å rydde opp, og vaske! Jeg klaget til byggeleder, og vi måtte bli enige om at de måtte sørge for at vi ikke ville oppleve dette igjen!
To uker senere skjedde det igjen. Da måtte de sette inn et rengjøringsbyrå til å vaske ned alt fra tak og vegger, til overflater, kjøkken og gulv. Enda måtte vi gjøre mye selv også denne gangen, for det var kun 2 dager til partylørdag, og betongstøvet lå overalt!

Dette opplevde vi i større eller mindre grad hver eneste uke fra mai – desember. I tillegg måtte vi flytte tingene våre ut av boder og bakganger ettersom det skulle rives der. Dette skjedde allerede i august, så for å få plass til alt vi hadde der, så måtte Stein bygge hems over scenen, og alt måtte løftes opp der. Dette tok et par uker. I tillegg til at hver gang vi skulle ha party var det en enorm jobb med å få det nogenlunde rent rundt oss. Vi var sliten, og mildt sagt forbannet! Vannet som stadig rant ned til oss var alt annet enn rent  :(  Vi måtte dekke til alt elektrisk for å unngå kortslutninger, og TV gikk dukken pga støv osv.

I nov-16 skulle vi feire 20 års jubileum. Dette var planlagt lenge, og selv om gårdeier helst så at vi flyttet ut tidligere mot å slippe husleien, så sa vi klart og tydelig NEI. Å avlyse 20 års jubileet var IKKE aktuelt. Dermed gikk det sin gang, og ble en fin feiring synes vi, på tross av at vi var utslitte på dette tidspunktet.

Meningen var at det siste partyet skulle være nettopp 20 års jubileet. Men, Stein ville ha et juleparty også, så selv om vi pakket overalt, så gjemte vi bort rotet og hadde juleparty også  :D

Etter dette satt vi igjen med kun 3 uker (rett før jul) til å pakke ned ALT (og jeg mener absolutt ALT – lokalet var helt skrapa!)
Tiden løp fra oss, og vi forsto at vi ikke hadde nubbsjans til å pakke alt på kun 3 uker. Vi ba om å få oppbevare tingene midt på dansegulvet hvor det ikke sto i veien for arbeidere som fløy inn og ut hele dagen – og det fikk vi – ut januar-17.
Julen ble feiret i full fart (1 dag) og så var det på’n igjen.

Da vi fikk avtale på nytt sted i boks, var gårdeier så snill at han lot oss flytte inn før kontrakten var skrevet under  :)  Nå måtte vi få hjelp til flyttingen – og det fort.

Mange gode venner stillte opp etter arbeidstid, og det ble mange sene kvelder med skysseltrafikk mellom de to stedene. Heldigvis var det også en som stilte opp med stor bil m/kran så vi også fikk ut de tyngste tingene. Kjøkkenbenken alene veier et tonn!! Og det var mange tunge ting.

Pappeskene og alt av ting og tang, stort som smått sto endelig i de nye lokalene – men FOR et rot! Totalt uoversiktlig når mange er med å flytter og ting havner litt overalt, så kaos er en meget betegnende beskrivelse  :P  Vi hadde 0 oversikt, så derfor måtte vi bruke ca. 2 uker bare på å sortere, så vi kunne finne verktøy og div. vi trengte i starten. Så var det å sette seg ned med tegninger, planlegging, innkjøpslister osv. nå var vi et stykke ut i februar allerede, og utslitte var vi etter all jobbingen og ingen fritid….. men, vi måtte bare komme i gang, så vi brettet opp ermene, satte på oss hjelm og begynte rivejobben…phuuu…det var en tung og stor jobb som førte til at hele 7 tonn med stein ble håndbåret ut av lokale, opp i gule sekker på gaten, og hentet av vår gode venn med krana  :)  Snilleste gutten i verden – siden dette da ble gratis istedenfor å betale over 10.000 for å få hentet det av “gule sekker” gutta. Penger har man ikke for mye av når det skal bygges nytt som dere skjønner  ;)

Den første tiden gikk med til riving i et støvhelvete. Men, akkurat DET hadde vi jo fått god trening på etter alt støvet vi hadde levd med i månedsvis allerede  :P

Planer og tegninger ble laget og forkastet og laget igjen, samtidig som vi startet runden med venner i byggefaget.

En rørlegger tilbød seg å hjelpe  :)  En god start etter at rivingen stort sett var ferdig. Men, det viste seg at i dette gamle bygget er det ikke bare å bygge på det gamle…nesten alt måtte derfor rives opp, og legges inn på nytt. Og planene for hvor toalettene, vaskene, baren og kjøkkenet skulle ha oppstikk osv. var heller difuse i denne perioden. Derfor gikk det ikke så fort som vi håpet, men nå er rørleggerarbeidet fullført om man ser bort i fra litt montering av vasker/kraner osv.

Strømmen er et kapittel for seg selv på minst 10 sider, så dropper det  :D Men, kan si så mye som at spagetti er tilsvarende fotogent – og i en skjønn forening av eldgammel og relativt nytt. Opplegget derimot er katastrofe – og kraftuttrykkene man føler for å rope ut til de som har “montert” dette, egner seg ikke på trykk! Hele 5 sikringsskap uten så mye som ETT notat om hva som går hvor osv. er en labyrint og som å lete etter den berømte nåla i høystaken :/ Men, Stein er på saken, og baren, kjølerommet, kjøkkenet og garderoben har nå nytt strømopplegg. Så nå gjenstår “bare” resten av lokalet, bl.a diskoteket. Men, igjen får vi hjelp – en venn kommer denne uken for å avlaste Stein så han får jobbet med ventilasjonen og alt annet som skal gjøres  :)

Ventilasjon til et lokale på 400m2 er uhyre viktig, så dette MÅ på plass før vi kan drømme om å åpne. Vi har per nå så vidt startet med denne jobben, og det er mange meter som skal opp i taket, skjøtes, kobles, få luftekaneler koblet til, noe skal opp i pipa (som vi har åpnet for den var avstengt) og noe skal kobles så vi får luft inn fra et høøøøyt rør vi må sette opp på terrassen her. Helt tilslutt så må alt balanseres så vi får riktig luft ut/inn. Her får vi også hjelp når vi er klare til å det, antagelig neste uke. Stein gjør forberedelsene, så det går raskere når han får hjelp.

Vi har noen som kobler rør, vi har noen som setter opp en vegg, vi har noen som kobler litt strøm, vi har noen som kan bore hull til ventilasjonsopphenget… men, vi har dessverre ingen som kan hjelpe hver dag. Det sier seg selv at ingen kan sette av så mye tid, så vi er veldig takknemlige for den hjelpen vi får <3 Resten må vi bare klare selv – sånn er det  :)

Hva tar mest tid? Alt – alle detaljer, alle småting som MÅ gjøres, og som krever en masse tid..men, som er såå kjedelig (sparkle, pusse, male er en av disse tingene… Vi er dessuten verdensmestere i gjenbruk!  :)  Vi bruker ALT vi har før vi kjøper noe nytt, og det har spart oss mange tusen kroner. Jeg er tross alt gift med “Emil”, så alt vi har tatt vare på i over 20 år kommer godt med nå  :D  Unnskyld Stein, for at jeg alltid har tenkt “herregud, mååå du spare på absolutt alt dette skrotet” :*
Nå er jeg glad for det – veldig glad!

Når lokalet endelig blir ferdig, så er det en runde med møblene. De er ikke allitid i topp stand, men vi reparere det meste, som igjen tar tid. Bord må pusses og males, sofaer må fikses/byttes ut (jakter på finn.no etter 3 setere i skinn som ser bra ut) for vi har absolutt ikke penger til innkjøp av hverken møbler, lamper eller noe som helst annet vi har sååå lyst på dessverre. Men, fint gulv på podiet har vi spandert på oss.

ALT koster en formue av det som faktisk må kjøpes inn. Materialer går det masse av, ventilasjon, rør, strømutstyr, downlights, LED beslysning, kraner osv. Alt dette må vi kjøpe når vi har penger – dvs. når Stein får lønn. Det er også grunnen til at vi har hatt kronerulling innimellom – for å bli fortere ferdig  :)

Vi skal jo prøve å leve ved siden av også – og når halve feriepengene går til å bygge Cat – og 99% av vår fritid går med i nesten ett år – ja, da håper vi at dere har tålmodighet til å vente litt til – for åpning blir det! Det begynner faktisk å ligne på Cat dette, og hver dag er det ferdigstillelse av noe – om det så er kjølerom, garderobe… eller rett og slett en ferdigmalt vegg  ;)

Nå er det søndags kveld, klokken er 21.06, og Stein har akkurat avsluttet helgens økt. Imorgen skal han på jobb igjen kl. 07, så på Cat å jobbe, spise sen middag sammen, jobbe til man ikke orker mer, stupe i seng…. og sånn går no’ dagan.

Ble langt innlegg dette, men ville bare prøve å få dere til å forstå vår situasjon og våre utfordringer – vi åpner når vi er ferdige, og det blir forhåpentligvis før VI er ferdige  :D

Klem til dere <3 Vi savner dere ^^

 

Publisert i Diverse | 4 kommentarer

Cat4U

Nye Cat (Cat4U) jobber intens for å få åpnet dørene om ikke lenge :)

Det har vært (og er) en enorm jobb å bygge om en “garasje” til en klubb. Toaletter, kjøkken, bar, diskotek, sitteområder, ventilasjon, strømopplegg, røropplegg, gulvlegging, riving/bygging av vegger, tapetsere, pusse og male…phuuuu!! MEN, vi nærmer oss, og det blir knallfint! :) (Y)

Vi gleder oss masse til å ønsker dere alle velkommen tilbake! Vi savner dere, og vi vet at dere savner Cat <3

Noen bilder som viser hvor vi står i dag, og det er også på tide å kunne røpe vår nye adresse ;)

https://www.google.no/maps/place/Schwensens+gate+7,+0170+Oslo/@59.9235484,10.7359963,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46416e7a19f8d24b:0x627b4c58fbeeb2be!8m2!3d59.9235484!4d10.738185

 

Siste bildet er som dere skjønner fra det som blir toalettene, her har vi kommet lengre nå. De andre bildene er fra siste uken med jobbing :) Snart er baren klar, Ringnes ventes denne uken, og kjøkkenet er ferdig. Snart kjære venner…snart :)

Klem fra Stein og Vibeke

Publisert i Diverse | 5 kommentarer

Cat04 bygges :)

Hei allesammen,

For alle dere som ikke følger oss på Facebook, så vil jeg gjerne gi dere litt info her på hjemmesiden.

Byggingen av nye Cat går sin gang, men det er en stor og krevende jobb som tar tid og en masse ressurser!

Nytt Cat blir det uansett, men åpningsdatoen må vi komme tilbake til. Vi hadde håpet i slutten av mars, men må nå sette vår lit til å klare det innen slutten av april. Det er en del uforutsette utfordringer underveis, som stjeler masse tid, men vi jobber nå 24/7 og all riving er ihvertfall over :) Nå bygges det vegger, toaletter, bar, kjøkken osv osv. Og nye gulv, elektrisk anlegg, ventilasjon og rørlegger arbeid er i full gang. Ettersom Stein og jeg jobber mye alene, og vi har full jobb ved siden av, så tar det tid som dere sikkert skjønner. Vi er heldige og har mange gode venner, så litt hjelp får vi underveis av fagfolk, og det er vi enormt takknemlige for. Alle andre vil også hjelpe, men de må vente til innspurten når alt skal vaskes ned og settes på plass :) Dere vil få sjansen senere med andre ord <3

OM noen ønsker å bidra økonomisk, så settes det enormt pris på , da vi allerede har tynet vår privatøkonomi til smertegrensen. Alle bidrag, små og store er hjertelig velkomne <3

Det er to måte å bidra på for de som føler for det:

Knr.: 0540.0666042 (Foreningen Cat People)

Vipps: 91397742 (Stein Braathen)

Det har kommet inn forskjellige beløp fra flere, og det takker vi dypt for! Men, det er fortsatt røde tall her, så alle bidrag hjelper :)

Vi gleder oss til å åpne igjen for dere <3 stor klem, og husk; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves ;)

Publisert i Diverse | 1 kommentar

NYTTÅRSGAVE fra oss til dere :)

Publisert i Diverse | 3 kommentarer